BLOKFLUITLES IN DE RANDSTAD
Inlichtingen over de lessen via mail: roos@roos-muziek.nl
BLOKFLUITLESSEN VOOR JONG EN OUD, BEGINNERS EN GEVORDERDEN
Lesmethode
De stijl van lesgeven is gevarieerd en volgens de laatste inzichten. Het basisprincipe van de lessen is: voordracht, techniek en samenspel. De leerlingen die privéles ontvangen zijn vaak ook zeer gemotiveerd om "door te stromen"  naar de ensemblelessen omdat zij inmiddels al meerdere blokfluiten bespelen die uit verschillende stemmingen bestaan.
Eindresultaat van de ensemblelessen?  Na professionele voorbereiding optredens  voor een divers publiek in bijv. buurthuizen, culturele centra, kerken, en voor goede doelen.   

Lestijd

Bij voorkeur duurt de lestijd een uur, maar lessen van 45 of 30 minuten zijn natuurlijk ook mogelijk (tweewekelijks ook mogelijk). De lessen geef ik bij mij thuis in Den Haag (genoeg parkeergelegenheid!) of bij de leerling thuis. Ouders zijn op afspraak welkom de les bij te wonen. Als u een piano of een vleugel thuis heeft, is begeleiding daarop heel goed mogelijk.

Blokfluitles voor jong en oud

In mijn lessen hoop ik mijn leerlingen net zo enthousiast voor het spelen van muziek te maken als ik ben.

Mijn achtergrond

Na mijn studie aan het Kon. Conservatorium in Den Haag  heb ik tal van vervolgopleidingen gedaan, zoals Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Scola Cantorum in Zwitserland.
Daarna een studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.
Mijn werkzaamheden
Ik ben vele jaren werkzaam geweest als blokfluitdocent aan het Rotterdams Conservatorium en bij het Centrum voor Kunst en Cultuur "het Koorenhuis" in Den Haag. Dat laatste voor alle leeftijden.

Blokfluit als instrument en zijn mogelijkheden

Velen denken dat de blokfluit zuiver gericht is op de renaissance- en barokperiode. Niets is minder waar. De literatuur- en bewerkingsomvang uit de 20e en 21e eeuw is groot. Denk daarbij eens aan het blokfluitkwartet Loekie Stardust. Dit kwartet is bekend geworden met zijn optreden van het bekende lied "aan de Amsterdamse grachten"  en de tune van de STER reclameblokken op televisie. Kortom mogelijkheden te over. Ook voor duetten, trio's en kwartetten of consorts of nog grotere samenstellingen, is oneindig veel geschreven voor  blokfluit (Sopraan- , Alt- , Tenor- , Bas-  en Contrabasblokfluit).
Aan deze vorm van muziekmaken wordt al decennialang veel plezier beleefd.

Nut van het instrument

Buiten dat de blokfluit zeer goed speelbaar is als solo- en als ensemble-instrument, is het ook uitstekend geschikt voor de (junior) beginnende speler die nog niet  precies weet wat hij of zij wil. Verantwoorde lessen op de compacte blokfluit zorgen voor een uitstekende muzikale vorming die de beginnende muzikant in staat stelt verderop keuzes te maken.
Bijkomend voordeel is dat de prijs voor een nieuwe kwaliteitsblokfluit in de orde van grootte ligt van €..........,=.
informatie: roos@roos-muziek.nl
www.roos-muziek.nl en blokfluitlesrandstad.nl